U Istočnoj ilidži i Sokocu oduzeti ručna bomba, municija i puška

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policija je oduzela bombu, pušku i municiju od jednog lica iz naselja Kasindo u Istočnoj Ilidži i od lica sa Sokoca.

Prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata u naselju Kasindo, vlasništvo lica čiji su inicijali D.C, policija je pronašla i oduzela ručnu bombu i 19 komada municije različitog kalibra.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo su naveli da je policija juče, na osnovu naredbe naležnog suda, pretresla kuću i pomoćne objekte ovog lica zbog sumnje da posjeduje neovlašteno oružje, municiju i eksplozivne materije.

U toku je dokumentovanje predmeta, nakon čega tužilaštvu slijedi izvještaj protiv D.C. o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnoh materija.

Istog dana, policijski službenici Policijske stanice Sokolac došli su do operativnih saznanja da lice čiji su inicijali D.K. sa Sokoca posjeduje nelegalno oružje, tako da je nakon kriminalističke obrade od ovog lica oduzeta poluautomatska puška.

Protiv D.K. će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet odužja ili eksplozivnih materija.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo u protekla 24 časa još je registrovano narušavanje javnog reda i mira, a dogodile su se i tri saobraćajne nezgode.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare