U humanoj akciji učestvovala 43 davaoca krvi

0

VLASENICA – U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Vlasenici danas su se odazvala 82 davaoca, ali je krv moglo dati njih 43.

Akciju je organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa Aktivom dobrovoljnih davalaca krvi „Elektrodistribucije“ Vlasenica.

Sekretar vlaseničkog Crvenog krsta Milena Neđić rekla je da godišnje organizuju dvije akcije i da imaju oko 30 stalnih davalaca na koje mogu uvijek da računaju.

Predstavnik davalaca krvi iz Vlasenice Nedeljko Milić izjavio je novinarima da su u današnjoj akciji učestvovali i davaoci iz Brčkog, Ugljevika, Bijeljine i Bratunca, koji su uvijek spremni da pomognu kada treba da se spasi ljudski život.

On je rekao da su električari prije Vlasenice imali tradicionalnu akciju u februaru na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Milić kaže da je danas 31. put dao krv i da će nastaviti i ubuduće to da čini kad god je to potrebno.

Igor Leginović, predstavnik Aktiva davalaca „Elektro-Bijeljine“ u koji je uključeno 400 ljudi, rekao novinarima da ova akcija treba da bude nastavljena.

„Ovdje je mnogo mladih koji prvi put daju krv, što je za pohvalu, jer treba pomagati drugima“, dodao je Leginović.

Profesor u Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“ u Vlasenici Tatjana Golijanin rekla je da se na današnju akciji prijavilo oko 40 učenika ovog centra.

„Drago mi je što naši maturanti na pragu svoje zrelosti shvataju koliko je važno davati krv i pomagati drugima“, rekla je Golijaninova.

Doktor Dalibor Lipovac iz zvorničkog Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske izjavio je novinarima da je ovo vrijeme kada imaju često akcije i da su zalihe krvi na zadovoljavajućem nivou.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare