U Gradskoj upravi Istočno Sarajevo izloženi eksponati i fotografije

0

U prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo opremljen je prostor u kome su izloženi eksponati i fotografije posvećeni Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu „EJOF 2019“, koji je prije dvije godine održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Prostor, koji je specijalno opremljen za ove namjene, trebalo bi da sačuva sjećanje na jedan od najvećih sportskih događaja u Istočnom Sarajevu, koji je u značajnoj mjeri doprinio promociji turističkih i sportskih potencijala grada, objavljeno je na stranici Gradske uprave.

Iz Gradske uprave poručuju da ovaj grad posjeduje neophodne kapacitete i ljudske resurse za organizaciju značajnih evropskih i svjetskih događaja, prvenstveno kad je riječ o zimskim sportovima, te da bi narednih godina tome trebalo posvetiti posebnu pažnju.

„EJOF 2019“, koji je otvoren 10. februara u Sarajevu, okupio je više od 1.500 mladih sportista iz 46 evropskih zemalja koji su se takmičili u osam sportova – alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

Spektakularna ceremonija zatvaranja EJOF-a, kojoj su prisustvovali najviši zvaničnici Republike Srpske i BiH, održana je 15. februara 2019. godine ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu.

Predstavnici Evropskog olimpijskog komiteta ocijenili su „EJOF 2019“ jednim od najkvalitetnijih i najbolje organizovanih takmičenja do tada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare