Potrebna pomoć porodici koja sedam godina živi bez struje

0

VLASENICA – Adriani Škoro Mirković iz Vlasenice, samohranoj majci šestoro djece, koja živi sedam godina bez struje potrebna je pomoć humanih ljudi.
Adriana sa djecom živi u naselju Bregovi, u kući koja je donacija Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, za višečlane porodice.

„Imam sedmoro djece, jedna kćerka je udata, a ostali se ovdje pate sa mnom, bez ijedne marke primanja. Ne krivim nikog zbog svoje sudbine. Dobijala sam jednokratnu pomoć, ali od toga ne možemo da živimo, morala sam da se javim da mi neko pomogne. Živim bez struje sedam godina, zbog duga koji je sada prešao 3.500 KM, a sve zbog bivšeg supruga koji je optužen da je sam priključivao struju, i sad se tu nakupilo presuda, kamata i kazne“, kaže Srni Adriana Škoro Mirković.

Adriana je živjela sa suprugom 20 godina, sada nemaju nikakav kontakt, niti djeca imaju bilo kakvu pomoć od oca, koji se u međuvremenu teško razbolio.

„Moja nesreća je i što zbog neriješenog mjesta prebivališta ne mogu dobiti ličnu kartu, pa tako ni stalni posao. Još sam državljanka Hrvatske“, kaže Adriana.

Ona svoju tužnu sudbinu pokušava da riješi uz pomoć Udruženja „Oplemeni srce“ iz Istočnog Novog Sarajeva.

„Za moju priču čuo je gospodin Igor koji je odmah došao na lice mjesta da vidi našu situaciju i da nam donese pomoć. Čak je dovezao i crijep za kuću koju je skoro otkrio vjetar, pa i ona prokišnjava. Hvala mu mnogo za sve što je do sada učinio za moju porodicu“, kaže Škoro Mirković.

Predsjednik Udruženja „Oplemeni srce“ iz Istočnog Novog Sarajeva Igor Lukić, koji je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći, rekao je Srni da je ovo najtužnije priča sa kojom se do sada susreo.

„Proveo sam nekoliko sati sa djecom, koja su inteligentna, marljiva, nisu zapuštena, ali nažalost, troje djece ima probleme sa vidom, jedno bi zbog jake dioptrije moglo da ostane i slijepo. Oni su godinama u mraku i pod svijećama. Ja garantujem da je ovo čestita i dobra porodica, majka koja se bori i nadničari da bi prehranila porodicu i omogućila koliko – toliko normalne uslove za život“, kaže Lukić.

On je dodao da ga je privukla želja da im pomogne da uključe svjetlo u svojoj kući, da djevojčica koja ima četiri godine sazna šta je gledanje televizije, da najstarijem sinu koji je srednjoškolac, koji radi sve da pomogne svojoj porodici, omogući dostojan život jednog tinejdžera.

„Mnogo ljudi se odazvalo da pomogne ovoj porodici i mi ćemo uskoro uplatiti račun za struju jer ne možemo dozvoliti da ova djeca žive u mraku“, rekao je Lukić.

Lukić je istakao da će Udruženje „Oplemeni srce“ iz Istočnog Novog Sarajeva, u skladu sa mogućnostima, pomagati svim porodicama kojima je pomoć potrebna, bez obzira na mjesto boravka i nacionalnu pripadnost.

Svi koji žele da pomognu porodici Adriane Škoro Mirković to mogu učiniti uplatama na žiro račun u Novoj banci broj 555 400 005 062 1014, na ime Radenko Mirković ili na broj telefona + 387 65/ 584 – 810 Adriana Škoro Mirković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare