U dvorištu škole posađeno 50 sadnica različitih kultura

3

U dvorištu Osnovne škole „Srbija“ na Palama danas je posađeno posađeno 50 različitih sadnica povodom Dana planete Zemlje – 22. aprila.

Direktor škole Sanja Marković rekla je novinarima da svi ljudi treba da sačuvaju okolinu i da od malih nogu treba uticati na svijest djece i odraslih, te svakodnevno pričati o tome kako bi životna sredina bila čista.

„Priroda nam daje svoje blagodati, a onoliko koliko mi njoj damo, ona će nama vratiti duplo. Zato šaljem poruku svima da svakodnevno utičemo na to“, istakla je Markovićeva.

Sadnice su posadili učenici zajedno sa sa zaposlenima preduzeća „Komunalno“ sa Pala.

Markovićeva je podsjetila da su sa nevladinom organizacijom „Vrld vižn“ radili ekološki projekat, koji su oni finansirali i tom prilikom obezbijedili 50 sadnica raznih kultura.

Markovićeva je zahvalila Komunalnom preduzeću odakle su volonterski došli da pomognu u sadnji, te napomenula da im ovo preduzeće unazad nekoliko godina pruža podršku.

Direktor komunalnog preduzeća Bogdan Klačar rekao je da su u dvorištu škole „Srbija“ formirali voćnjak sa različitim voćnim vrstama koji može poslužiti kao edukativni.

„Tu se nalaze sadnice šljive, kruške, trešnje, nekoliko sadnica oraha, lijeska, kesten, hrast, javor i lipa“, naveo je Klačar.

Učenik devetog razreda Osnovne škole „Srbija“ sa Pala Aleksa Ćirić istakao je važnost ekološkog projekta u kojem je škola učestvovala i ukazao da svi treba da rade na tome da se sačuva čista i zdrava životna sredina.

Međunarodni dan planete Zemlje obilježava se svake godine s ciljem skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posljedica po životnu sredinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ovo je super inicijativa. Sve pohvale, trebalo bi je proširiti i nastaviti. Meni je žao što više ne postoji pokret Gorana.

Divna vijest!

Akcija za pohvaliti. Šteta što niko nije prepoznao da napravi sličnu akciju pa da uz magistralni put od TC Bartula do Sarajevoinvesta zasadi drvored Lipa ili Bagrema ili bar da zaustave u našem gradu prepoznatljivo sakacenje preostalog drveca. Ako smo taj nekakav turisticki grad.