U drugom upisnom roku upisano 265 studenata

2

Na 15 fakulteta i dvije akademije koje su u sastavu Univerziteta u Istočnom Sarajevu u drugom upisnom roku u akademskoj 2017/2018. godini na prvi ciklus studija upisano je 265 studenata. Od ukupno 2.340 odobrenih mjesta, ostalo je slobodno 981, od čega 159 za finansiranje iz budžeta, 607 za sufinansiranje, 126 vanrednih, te 89 slobodnih mjesta za strane državljane.

Ukupno je, nakon prvog i drugog upisnog roka, na prvi ciklus studija primljeno 1.359 studenata, saopšteno je Srni iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

U Univerziteta podsjećaju da će tokom ove sedmice biti raspisan konkurs za treći upisni rok na onim fakultetima, odnosno studijskim programima, gdje nije upisan dovoljan broj kandidata.

Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Filozofskom fakultetu i to 225, na Pravnom 111 mjesta, Saobraćajnom fakultetu preostalo je 106 slobodnih mjesta, na Mašinskom 69, Poljoprivrednom 60, Elektrotehničkom 59, Ekonomskom fakultetu Brčko 49, te 37 na Pedagoškom fakultetu.

Na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta preostala su 34 slobodna mjesta, Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu „Sveti Vasilije Ostroški“ 28, Tehnološkom 27, Fakultetu poslovne ekonomije 27, na Muzičkoj akademiji 21, Medicinskom fakultetu 12 i Akademiji likovnih umjetnosti pet slobodnih mjesta.

Zbog velike zainteresovanosti za upis na Medicinski fakultet Foča, u drugom upisnom roku odobreno je proširenje upisne kvote za 15 mjesta za sufinansirajuće studente, dok je na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina kvota proširena za 20 mjesta, takođe, za sufinansirajuće studente.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Samo vi raspisujte i treći upisni rok, kad nema interesa za studiranje, koje puno košta, a perspektive za zapošljavanje nema ni na vidiku. Bitno je da sebi profe obezbjede posao tj. da imaju kome predavati, a šta će biti sa produktima njihovog rada, nije ih briga. Zato je valjda zadužen Biro rada, koji samo vodi statistiku i ništa drugo.

Zašto studirati kad mogu kupiti diplomu i tako prije dobiti posao.