U domovima za stara lica u Kiseljaku i Karakaju testiran 21 radnik

0

ZVORNIK – U domovima za stara lica u zvorničkim naseljima Kiseljak i Karakaj, od testiranog 21 radnika koji imaju kontakte sa korisnicima, devet je negativno na virus korona, dok se za 12 zaposlenih rezultati očekuju, saopšteno je danas iz Gradskog štaba za vanredne situacije Zvornik.

U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali područne osnovne škole u Karakaju do danas su testirane ukupno 54 osobe od kojih je negativno 51 lice, dok se za tri očekuju rezultati.

U ovom karantinu, u kome se trenutno nalaze 23 osobe, uzorci se uzimaju od sedmog do 10. dana boravka lica u njemu, tako da do subote neće biti novih testiranja.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja ukupno je do danas uzela 142 uzorka, 122 su negativni, dva pozitivna, a za ukupno 18 se očekuju rezultati.

Svi pacijenti koji od danas budu hospitalizovani biće testirani na virus korona, odlučeno je u Opštoj bolnici Zvornik, u kojoj su pooštrene mjere koje se odnose na nošenje zaštitne opreme.

U republičkom karantinu za pozitivne na Kovid-19 u Studentskom centru u Karakaju nalaze se dvije zaražene osobe iz Osmaka.

U kućnoj izolaciji je 281 lice, dok je ova mjera istekla za 1.130 osoba.

Komunalna policija u toku prethodnog dana izvršila je 31 kontrolu i sve su bile uredne.

Policijski čas prekršilo je jedno lice, dok su ostale mjere poštovane.

Na graničnim prelazima Šepak, Karakaj, Bratunac i Skelani, koje pokriva Jedinica granične policije Zvornik, evidentirano je 414 prelazaka granice, do čega na ulazu 223, a na izlazu iz BiH 191.

Proteklog dana volonterski servis je za šest sugrađana dostavio namirnice i lijekove.

Sve mjere radi prevencije širenja virusa korona produžene su do 27. aprila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare