U decembru javni poziv za izgradnju vikend-naselja „Tvrdimići“

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajevo raspisaće u decembru javni poziv za izbor strateškog partnera u izgradnji vikend-naselja „Tvrdimići“, u istoimenom naselju.
Javni poziv biće raspisan na osnovu izrađenog urbanističkog projekta „Tvrdimići“ i odluka Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo kojima se određuju način i postupak izgradnje ovog vikend-naselja.

Za kompleks rekreacione zone i vikend-naselja „Tvrdimići“ je izrađen urbanistički projekat i obuhvata površinu od 24,9 hektra, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Koncept rekreacione zone i vikend-naselja „Tvrdimići“ bazira se na zoniranju planiranih sadržaja, tako da su u zapadnom dijelu lokaliteta u blizini objekta lovačkog doma locirani ugostiteljski, sportski i prateći sadržaji.

Centralni dio je predviđen za vikendice, a sjeverni i istočni za rekreativne sadržaje uz maksimalno zadržavanje šumskog ambijenta kompletnog prostora.

Od sportskih i rekreacionih sadržaja planirani su sportski tereni, trim-staze, zip-lajn, dječije igralište, vidikovac i slično, a od ostalih sadržaja tu su amfiteatar, dva spomenika, te infrastrukturni objekti neophodni za funkcionisanje planiranih sadržaja, dodaje se u saopštenju.

Planirana je i izgradnja tri tipa vikendica, u zavisnosti od njihove veličine, pozicije, te površine građevinske parcele.

Cilj izgradnje poslovnih sadržaja jeste upotpunjavanje turističke i ugostiteljske ponude, a podrazumijeva izgradnju objekata motela i bungalova, u čijem sastavu se planiraju sadržaji za smještaj gostiju, te restorani i kafe barovi sa pratećim sadržajima.

Arhitektonsko oblikovanje svih objekata prilagođeno je terenskim, klimatskim uslovima i osnovnoj funkciji motela.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare