U četvrtak osmi “Drisama fest”

0

ZVORNIK – U Zvorniku će u četvrtak, 28. novembra, biti održan 8. Internacionalni festival djece iz gradova Evroregiona Drina-Sava-Majevica “Drisama fest Zvornik 2013”.

Na festivalu će učestvovati vokalni solisti iz 18 osnovnih škola iz Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko distrikta, Srbije i Hrvatske, rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović.

“Odabrani solisti iz gradova Evroregiona, uz pratnju hora i plesnih grupa, izvešće po jednu savremenu dječiju pjesmu za uzrast do 13 godina”, rekao je Cvijetinović novinarima.

On je naveo da će soliste u programu pratiti hor zvorničke osnovne škole “Sveti Sava” pod dirigentskom palicom Zorane Kovačević.

“Stručni žiri radiće u sastavu Jovan Adamov, Dragana Martinović i Blagiša Nikolić, a biće dodijeljeni gran-pri, prva, druga, treća i posebna nagrada za interpretaciju”, naglaiso je Cvijetinović.

On je rekao da će, kao i prethodnih godina, biti dodijeljene i nagrade za najuspješnije učeničke literarne i likovne radove.

Pokrovitelj “Drisama festa Zvornik 2013” je opština Zvornik, realizator je Dječiji kulturni centar iz Bijeljine, umjetnički direktor Jovan Adamov, a voditelj Minja Subota.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments