U Bijeljinu stigla ekipa specijalizovana za spasavanje

0

NOVO GORAŽDE – Na područje Bijeljine stigla je ekipa Vatrogasnog društva iz Novog Goražda, specijalizovana za spašavanje na vodi. Pomoć je stigla tokom prethodne noći, a od jutros je stavljena pod komandu Civilne zaštiti u Bijeljini.


Načelnik opštine Novo Goražde Dalibor Nešković rekao je da su u Bijeljinu poslati terensko vozilo i motorni čamac sa svom pratećom opremom.

On je rekao da je odlučeno da preduzeća, ustanove, preduzetnici i stanovništvo organizovano prikupljaju pomoć za stanovništvo ugroženo poplavama u Republici Srpskoj.

Nešković, koji je i komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije, apelovao je da građani darivaju prehrambene artikle, vodu za piće i sredstva za ličnu higijenu, te garderobu primjerenu ovoj situaciji.

Pomoć prikupljaju volonteri opštinske organizacije Crvenog krsta Novo Goražde u prostorijama Distributivnog centra svakog dana od 7.00 do 19.00 časova.

On je najavio da će prve prikupljene količine humanitarne pomoći biti distribuisane 22. maja na najugroženija područja Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, Novo Goražde je u decembru 2010. godine bilo u sličnoj situaciji, nakon čega je više mjeseci dobijalo razne vrste humanitarne pomoći iz Republike Srpske, BiH, Srbije i svijeta.

„Zbog toga očekujemo da će privrednici i građani naše opštine ovom prilikom uzvratiti humanitarnom pomoći stanovnicima najugroženijih područja, pogođenih katastrofalnim poplavama“, poručio je Nešković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare