U Beogradu potpisana tri sporazuma

0

FOČA – Fočanski Medicinski fakultet danas je potpisao tri sporazuma o saradnji sa beogradskim Medicinskim i Stomatološkim fakultetom, kao i sa Kliničkim centrom Srbije.

Nakon potpisivanja ovog dokumenta sa Medicinskim fakultetom u Beogradu, dekan visokoškolske ustanove iz Foče Dejan Bakonjić rekao je da, zahvaljujući ovim sporazumima, slijedi nova etapa razvoja saradnje.

„I ranije smo imali ugovore o saradnji sa Medicinskim i Stomatološkim fakultetom u Beogradu i sa Kliničkim centrom Srbije, ali sada je vrijeme isticanja tih ugovora“, rekao je Bakonjić novinarima.

Bakonjić je napomenuo da je važno što će dva medicinska fakulteta iz Republike Srpske, u Banjaluci i Foči, brzo postati punopravni članovi Asocijacije medicinskih fakulteta Srbije.

„Stalno ćemo biti na izvoru informacija u vezi medicinskih fakulteta u Srbiji što nam je ozbiljan reper i moći ćemo da unapređujemo svoju edukaciju“, rekao je Bakonjić.

Prema njegovim riječima, nastavak saradnje obuhvata zajedničke projekte iz oblasti nauke, međunarodne saradnje, kao i razvojne projekte i saradnju u specijalističkoj nastavi.

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Nebojša Lalić rekao je da današnje potpisivanje sporazuma sa kolegama iz Foče predstavlja nastavak saradnje dvije visokoškolske ustanove.

„Pokušavamo da pružimo dovoljno pomoći da bi fakultet u Foči napredovao, mada je riječ o samostalnoj ustanovi koja ima svoje kapacitete“, rekao je Lalić.

Lalić je napomenuo da je saradnja dva fakulteta značajna i sa aspekta regionalnih projekata.

„Saradnja je vrlo značajna i u regionalnim uslovima jer se i planovi kreiraju tako što imate više regionalnih partnera i lakše se dobija podrška spolja“, rekao je Lalić.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare