U Bečiće sutra putuje 30 djece

0

VIŠEGRAD – Na ljetovanje u Bečiće sutra će otputovati 30 djece iz Višegrada u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, koji realizuje republički Javni fond za dječiju zaštitu.
Referent dječije zaštite Ilinka Baranac rekla je da u Bečiće putuje 30 djece sa područja opštine Višegrad uzrasta do 15 godina u pratnji tri vaspitača.

“Za boravak djece odabran je omladinski hotel `Užice` u Bečićima, gdje će djeca boraviti 10 dana”, podsjetila je ona.

Polazak djece planiran je sutra sa Trga palih boraca u 8.00 časova.

U organizaciji Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske ove godine oko 2.200 lica, od toga 1.800 djece iz osjetljivih kategorija, učestvuje u ciklusu projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, koji se prvi put realizuje u Bečićima na crnogorskom primorju.

Cilj projekta je zadovoljavanje razvojnih potreba djece, kroz socijalizaciju, razvijanje osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacija dječijih potencijala.

Prethodnih 14 godina, u okviru ovog projekta, ljetovalo je oko 20.000 djece, osjetljivih kategorija, iz svih opština i gradova Srpske.

Uz podršku Vlade Republike Srpske i resornog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, ove godine se Projekat organizuje u 14 smjena, od 20. maja do 21. septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments