U Andrićgradu održano Svetosavsko veče

0
U Andrićgradu održano Svetosavsko veče

VIŠEGRAD – Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Višegrada organizovalo je večeras u Andrićgradu Svetosavsko veče na kojem je besjedu o Svetom Savi kazivao protojerej stavrofor Rajko Cvjetković.

Protojerej Cvjetković istakao je da je Sveti Sava insistirao na prosvjeti, znajući da samo obrazovan čovjek može biti koristan čovječanstvu, Crkvi i otadžbini.

U programu su učestvovali učenici Srednje škole „Ivo Andrić“, recitatori Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Dječiji hor „Sunce“ i pjesnici Društva ljubitelja pisane riječi „Most“ iz Višegrada.

Predsjednik Društva ljubitelja pisane riječi „Most“ Slavko Heleta izrazio je zadovoljstvo zbog uspješne i veoma posjećene Svetosavske večeri.

„Ovu svečanost ćemo od sljedeće godine, najvjerovatnije, sadržajno proširiti brojem učesnika i na neki način napraviti svetosavski sabor kulture u Višegradu“, rekao je Heleta.

U okviru programa, Narodna biblioteka „Ivo Andrić“ proglasila je najaktivnije čitaoce u 2017. godini, a to su Rodoljub Kujundžić, penzioner Milosav Vidaković, srednjoškolka Slađana Avramović i učenici osnovne škole Lara i Đorđe Vasiljević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments