U akciji proljećnog čišćenja prikupljeno 1.500 vreća otpada

0

U dvodnevnoj akciji proljećnog čišćenja na području opštine Pale prikupljeno je više od 1.500 vreća otpada koji je odvezen na gradsku deponiju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je Srni da je akcija okupila više od 500 učesnika – radnika opštinskih preduzeća i ustanova, đaka i studenata, članova sportskih, nevladinih i organizacija mladih pri političkim partijama, udruženja građana i zajednica etažnih vlasnika.

On dodaje da je na području Pala, Podgraba i Mokrog prikupljeno više od 1.500 vreća otpada, a pranje i dezinfekciju ulica obavili su radnici i mehanizacija preduzeća „Komunalno“ i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo.

Jugović je istakao da je cilj dvodnevne akcije, koja je realizovana uz poštovanje svih epidemioloških mjera, bio da se animira javnost i ukaže na potrebu da se više brine o prirodi i životnom okruženju.

„Vjerujemo da smo uspjeli u tome. Posebno me raduje samoinicijativni odziv velikog broja građana koji su podržali ovu aktivnost i svi zajedno poslali snažnu poruku da i kao pojedinci, ali i kao lokalna zajednica u cjelini, treba da cijenimo prirodu i želimo da doprinesemo očuvanju čiste i zdrave okoline“, naveo je Jugović.

Prema njegovim riječima, opština Pale planira da u narednih desetak dana organizuje još jednu masovnu akciju čišćenja, a njen cilj je da se očisti sav otpad duž magistralnog puta od LJubogošta do Pala i regionalne saobraćajnice od Pala do Jahorine.

Jugović i opštinsko rukovodstvo zahvalili su svim učesnicima akcije i pozvali građane da se i u narednom periodu odazovu sličnim aktivnostima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare