U 16.00 časova otvaranje festivala „Radost je naš praznik“

0

U 16.00 časova na paljanskoj promenadi će biti otvoren Treći međunarodni festival glumaca i pjevača za djecu pod nazivom „Radost je naš praznik“ koji će trajati do 23. septembra.


Radislav Nišović, predsjednik Udruženje građana za kulturnu saradnju „Voli da te vole“ Jahorina, kaže da je neminovna potreba organizovanja ovakve manifestacije u BiH, na kojoj se okupljaju priznati glumci i pjevači za djecu sa prostora bivše Jugoslavije, s ciljem edukacije i zabave najmlađih.

„Ovakav događaj promocija je kulture, vaspitanja i turističke ponude naših krajeva, čime se pravi prirodan most između onoga što smo nekada gledali i slušali, čemu smo se kao mali divili i onoga što djeci pruža ovaj jedinstveni događaj“, istakao je Nišović.

Prema njegovim riječima, ovim projektom želi se najmlađa populacija usmjeriti ka pravim kulturnim vrijednostima i stvaranju navike posjećivanja i učestvovanja u kulturnim aktivnostima.

On je naglasio da je cilj projekta organizacija manifestacije međunarodnog karaktera kojom se doprinosi afirmaciji opštine Pale, grada Istočno Sarajevo, Sarajevsko-romanijske regije, Republike Srpske, kao i BiH.

Nišović je rekao da su učesnici Trećeg međunarodnog festivala Predrag Vuković – Peđolino iz Beograda, dugogodišnji učesnik „Muzičkog tobogana“ Ratko Kraljević, Velibor Đorđić sa Pala i Mirsad Abdagić – Kike iz Sarajeva.

Prema njegovim riječima, svečano otvaranje manifestacije planirano je za danas u 16.00 časova na paljanskoj Promenadi, a najmlađima i učesnicima festivala obratiće se ambasador Srbije u BiH Ninoslav Stojadinović.

„Takmičarski dio, koji će biti održan u Kulturnom centru Pale, predviđen je za četvrtak i petak u 11.00 i 12.00 časova. U petak u 13.00 časova je proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje Festivala“, rekao je Nišović.

Pokrovitelji festivala su opština Pale i grad Istočno Sarajevo. Ulaz tokom festivala je besplatan.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare