Tužilaštvu podnesen izvještaj zbog prevare

0

ISTOČNO SARAJEVO – Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnesen je izvještaj protiv dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su prevarili lice sa oduzetom poslovnom sposobnošću za oko 400.000 KM, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.
Izvještaj protiv lica čiji su inicijali D.Z. i B.M. su podnijeli policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Istočno Novo Sarajevo jer se ova lica terete da su u toku 2012. i 2013. godine, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, iskoristili potpuno oduzetu poslovnu sposobnost lica A.M.

Postoje osnovi sumnje da je D.Z, kome je 2010. godine Centar za socijalni rad Istočna Ilidža postavio starateljstvo nad oštećenim A.M. bez odobrenja u pogledu raspolaganja i upravljanja štićenikovom imovinom, u dogovoru sa B.M. koji je kod notara sa oštećenim sačinio punomoć o zastupanju prodaje suvlasničkog dijela nekretnina A.M. i ugovore o prodaji nekretnina vlasništvo/suvlasništvo A.M. i njegovog rođaka T.M, prodao imovinu jednom fizičkom licu za iznos od 8.000 KM i jednom pravnom licu za iznos od 390.000 KM.

Ovaj iznos je februara 2013. godine uplaćen na račun B.M, nakon čega je istog dana na račun D.Z. uplaćeno i prebačeno 110.000 KM, dok je na račun T.M. uplaćeno 150.000 KM.

O ovoj kupoprodaji nikada nije obaviješten Centar za socijalni rad Istočna Ilidža, niti postoji evidentirana finansijska transakcija o prenosu novca na račun A.M.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare