Tužilaštvo i Sipa isključivo u interesu Bošnjaka

0

ČAJNIČE – Boračka organizacija opštine Čajniče tvrdi da je hapšenje oca i sina Steva i Milosava Jovanovića, kao i njihovih rođaka Marijana i Slavka još jednom pokazalo da Tužilaštvo BiH i Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH rade isključivo u interesu bošnjačke strane i da im je namjera da proglase Srbe isključivim krivcima za ratna dešavanja u BiH.

U čajničkoj Boračkoj organizaciji navode da su ove porodice povratnici na spaljena ognjišta, ali da se na njih na ovaj način vrši pritisak, da bi im se onemogućio normalan život. Ove porodice, koje su živjele na liniji razgraničenja, među prvima su bile prisiljene da se isele, njihovi domovi opljačkani su i spaljeni, dok je u napadima bilo njihovih poginulih srodnika, za čija ubistva ni do danas niko nije odgovarao, saopšteno je iz Boračke organizacije Čajniče.

Boračka organizacija poziva institucije Srpske da stanu u zaštitu svojih građana i da zaustave progone i besmislena hapšenja, i na taj način zaštite i samu Republiku Srpsku, jer je potpuno jasno da će, nakon hapšenja ovolikog broja Srba, bošnjačka strana na kraju postaviti i pitanje samog postojanja Republike Srpske, sumnjičeći je da je zločinačka tvorevina.

Pripadnici Sipe uhapsili su 16. oktobra, po nalogu po nalogu Tužilaštva BiH Steva i Milosava Jovanovića, zbog sumnje da su u junu 1992. godine u selu Medoševići u opštini Čajniče ubili Bošnjakinju, stariju od 80 godina. Pripadnici Sipe uhapsili su 17. oktobra na području Istočnog Sarajeva Marijana /51/ i Slavka Jovanovića /54/, osumnjičene za ratne zločine na području sela Medoševići u opštini Čajniče.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments