Turnir u uličnom fudbalu okupio 40 ekipa

0

FOČA – Na igralištu Osnovne škole „Veselin Masleša“ u Foči večeras je počeo drugi amaterski turnir u uličnom fudbalu „Samoborska 2014“, koji je okupio čak 40 ekipa iz ovog grada.

Organizator turnira je fočansko naselje Samoborska, u kojem se škola nalazi, tačnije grupa entuzijasta iz tog dijela Foče, koja je prošle godine došla na ideju da sopstvenim sredstvima osvijetli školsko igralište, a ove godine im je u organizaciji pomogla i Asocijacija mladih Foča, koja je generalni sponzor turnira.

Utakmice se igraju na košarkaškom terenu, ograđenom sa sve četiri strane, zidovima ili čeličnom ogradom, pa lopta ne može izaći sa terena, tako da nema prekida igre zbog izvođenja auta.

U ekipama su po tri igrača i golman, a igra se na male golove, koji su zapravo konstrukcije od koševa, pa sve ovo, uz svjetlost reflektora, turnir čini jedinstvenim i izuzetno zanimljivim.

Organizatori su prvobitno bili predvidjeli da turnir traje tri dana, ali će zbog ogromnog interesovanja i velikog broja prijavljenih ekipa, potrajati koji dan duže.

Već prvog dana, tribine školskog igrališta bile su male da prime sve koji su došli da posmatraju mečeve.

Posljednjeg dana turnira planirana je i projekcija dokumentarnog filma o istorijatu fočanskog sporta.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare