Tucijada, izložbe i akademija u slavu praznika

0

ČAJNIČE – Na vaskršnjoj tucijadi u porti hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču učestvovalo je 87 takmičara, a najjače jaje imao je Boriša Vojinović, koji je u finalu pobijedio Dimitrija Radovića.

Uz kulturno-umjetnički program, koji je organizovalo Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Izvor“, održano je i takmičenje u nošenju jajeta u kašici, na kojem su prvo mjesto osvojili Srđana Tanasković i Ognjen Ristanović, dok je u skakanju sa zavezanom vrećom najbolji bio Vukašin Klisura.

Nagradu za najljepše našarano jaje dobile su Anastasija Furtula, Lara Čokorilo i Anastasija Stojanović.

U staroj crkvi priređena je izložba literarnih i likovnih radova djece iz obdaništa u Čajniču, učenika osnovne škole i srednjoškolskog centra.

Tema izložbe bila je „Vaskrs u mom srcu“, a obogatile su je žene iz Kola srpskih sestara sa ručnim radovima, te više samostalnih umjetnika iz Čajniča sa radovima posvećenim Vaskrsenju.

Najbolje literarne radove napisale su LJiljana Kovačević i Anastasija Vujević, dok su najljepše likovne radove naslikale Dušica Mašić, Jovana Savić i Snežana Tošić.

Nagrade najboljima u svim kategorijama vaskršnjih takmičenja uručene su na svečanoj Vaskršnjoj akademiji, koju je, nakon večernje službe, priredio hor pri hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Vaskrs u Čajniču uveličalo je prisustvo Blagodatnog ognja iz Jerusalima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare