Tržištu isporučen četvrti novi proizvod

0

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika proizvela je i kupcima isporučila prve količine suvog hidrata koji je namijenjen za inostrano tržište.
Ovo je u posljednje dvije godine četvrti novi proizvod koji se počeo proizvoditi u „Alumini“.

Suvi hidrat ima primjenu u hemijskoj industriji, proizvodnji keramičkih materijala i u oblasti specijalnih vrsta hidrata, saopšteno je iz „Alumine“.

Prve količine suvog hidrata prošle sedmice otpremljene su za kupce iz Švajcarske i Italije i, prema prvim informacijama od kupaca, novi proizvod je u potpunosti ispunio očekivanja partnera iz inostranstva.

„Projekat uvođenja novog proizvoda trajao je oko šest mjeseci, gdje su isključivo bili angažovani stručnjaci iz `Alumine`. Proizvodnja suvog hidrata je nastavak procesa diversifikacije proizvodnog portfolia, s ciljem manje zavisnosti od proizvoda čija je cijena vezana za cijenu aluminijama“, rekao je direktor sektora za marketing u „Alumini“ Radislav Filipović.

On je istakao da je opravdanost strategije ovih dana dobija na značaju kada je cijena aluminijuma na Londonskoj berzi lakih metala početkom aprila bila ispod 1.500 dolara po toni, što je najniže u posljednjih sedam godina.

„Istraživanja potreba međunarodnih tržišta, na bazi kojih su u posljednje tri godine razvijane nove tehnologije i proizvedeni novi proizvodi, omogućila nam je da i dalje budemo profitabilni“, naglasio je Filipović.

Kapacitet linije za proizvodnju suvog hidrata je 100 tona na dan, a očekivanja su da će ove godine biti proizvedeno i na tržište plasirano od 10.000 do 15.000 tona.

Ove godine planirana je i sljedeća faza ovog projekta koja obuhvata ugradnju opreme za klasifikaciju suvog hidrata, što će omogućiti proizvodnju više vrsta ovog proizvoda i još bolje pozicioniranje na tržištu.

U narednom periodu u planu je da se instalira nova pakirnica koja će omogućiti i pakovanje svih praškastih proizvoda u „male vreće“ – 20, 25, 30 i 50 kilograma, što će omogućiti da u potpunosti budu zadovoljeni zahtjevi kupaca sa aspekta pakovanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare