Trkulja: Spremno dočekujemo zimsku sezonu

0

Javno preduzeće “Komunalno” Pale spremno dočekuje prvi snijeg, jer je priremilo dovoljno abrazivnog i posipnog materijala za predstojeću zimsku sezonu, rekao je Srni direktor ovog preduzeća Vladimir Trkulja.

Trkulja je istakao da je urađen servis i priprema svih vozila, te podsjetio da “Komunalno” Pale održava sve puteve u urbanom i ruralnom dijelu ove opštine.

Kada je riječ o odvozu smeća, Trkulja je naglasio da se taj posao odvija redovno i sa područja grada smeće odvoze svakodnevno, a u mjesnim zajednicama Podgrab i Mokro dva puta sedmično.

Sa područja Jahorine odvoz smeća organizovan je dva puta sedmično, a u sezoni skijanja svaki dan, po potrebi i dva puta dnevno.

“Jedan od problema sa kojima se susrećemo jeste nedostatak kontejnera, stvaranje divljih deponija, a u zimskom periodu i istresanje pepela u kontejnere koji se povremeno i zapale i tako uništavaju”, istakao je on.

Trkulja je naglasio da Komunalno preduzeće obavlja i usluge održavanja gradskog zelenila, asfaltiranja ulica, uslužnog prevoza i iskop sa kombinovanom mašinom “ICB”, a u nadležnosti im je i gradsko groblje Bare i prodavnica pogrebne opreme.

On je rekao da je naplata usluga izuzetno dobra i da nema većih problema, a da korisnici usluga “Komunalnog” koji ne žele da zaključe reprograme budu tuženi.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments