Trke „Ultra trejla“ 30. i 31. jula

0

U okviru drugog izdanja međunarodnog takmičenja „Jahorina ultra trail 2016“ 30. i 31. jula biće održane četiri trke na stazama u prirodi na području Sarajeva, Han Pijeska, Višegrada i Jahorine, najavili su predstavnici Planinarskog društva „Jahorina“ i Olimpijskog komiteta BiH.
Do sada je više od 350 takmičara iz 21 zemlje prijavilo učešće na ovoj manifestaciji tokom koje će biti održane trke „Jelen mini trejl“ od 10 kilometara, „midi trejl“ od 33 kilometra, „maksi trejl“ od 84 kilometra i „ultra trejl“ od 125 kilometara.

Najveće interesovanje trenutno je za „midi trejl“, trku koja počinje na Kozjoj Ćupriji u Sarajevu i preko tri olimpijska borilišta – bob-staze, bijatlonske staze na Dvorištima i ski-staze na Jahorini, vodi do cilja koji se nalazi ispred hotela „Bistrica“.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu, na kojoj su predstavljeni rezultati višemjesečnih priprema manifestacije, istaknuto je da je cilj organizatora da posjetiocima i stranim učesnicima, osim prirodnog, istorijskog i kulturnog, pokažu i olimpijsko nasljeđe, ali i da zaboravljenim olimpijskim lokalitetima daju novi sadržaj.

„Olimpijski komitet BiH je, uprkos velikim obavezama u vezi sa pripremama za Olimpijske igre u Riju, sa zadovoljstvom prihvatio ponudu da bude specijalni partner na projektu `Jahorina ultra trejl`, koji raste kao sportska manifestacija i postaje regionalni brend“, rekao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić.

On je istakao da je ova olimpijska trka, koja povezuje mlade, kao i sportiste iz cijele BiH, u direktnoj korelaciji sa olimpijskim vrijednostima prijateljstva, poštovanja i izvrsnosti, što je dodatni motiv da Olimpijski komitet BiH postane tradicionalni partner ove manifestacije.

Direktor trke Sanja Kavaz zahvalila je, u ime Planinarskog društva „Jahorina“, Olimpijskom komitetu BiH i svim partnerima i sponzorima koji su podržali projekat, te istakla da posebnu zahvalnost duguje članovima lokalnih planinarskih društava, savjetima mladih, lokalnim organizacijama Crvenog krsta, pojedincima i volonterima koji više od šest mjeseci nesebično i svakodnevno doprinose pripremi takmičenja.

„Naš cilj je kroz projekat promovisati zdrav život, naše planine kao idealne destinacije za aktivan odmor, razvijati turističku ponudu, ali i podizati svijest o značaju zaštite životne sredine. Mi smo spona između gradova i gora, ali i ljudi koji žele kroz aktivan odmor upoznati nove destinacije, upustiti se u sportske izazove i avanture u prirodi“, navela je ona.

Stručni saradnik Olimpijskog centra „Jahorina“ Ivana Lizdek pozvala je izletnike, bicikliste i zaljubljenike u prirodu da posjete Jahorinu 30. i 31. jula jer su domaćini tog vikenda spremili i druge sadržaje, te obećali dobru zabavu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare