Trka “Kroz Srbiju 2014” Stazama slobode naših predaka 20. juna u Palama

0

Pod pokroviteljstvom predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, od 17. do 22. juna održaće se 54. Međunarodna biciklistička trka “Kroz Srbiju 2014”.

Ovogodišnji slogan trke je “Stazama slobode naših predaka” i posvećena je obilježavanju stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata.

Trka “Kroz Srbiju 2014” je u zvaničnom kalendaru Svjetske biciklističke federacije, start je u Požarevcu, cilj u Beogradu, a tokom osam etapa karavan dvotočkaša proći će kroz Veliko Gradište, Golubac, Svilajnac, Paraćin, Varvarin, Kruševac, Kraljevo, Ivanjicu, Priboj, Višegrad, Pale, Zvornik, Loznicu, Šabac, Staru i Novu Pazovu, Zemun i mnoga druga mjesta.

Opština Pale će kao grad-domaćin jedne etape trke i ove godine ugostiti ovaj karavan sporta, turizma i prijateljstva. Pale će biti domaćin treće etape koja će biti vožena od Priboja do Pala 20. juna (1. Požarevac – Kruševac; 2. Kruševac – Priboj). Već sutradan 21. juna trka se seli na start u Miliće, odakle će krenuti prema Rumi i onda završna etapa prema Beogradu.

U četvrtak je u Domu vojske u Beogradu održana pres konferencija na kojoj su učestvovali i načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević i njegov zamjenik Nenad Vuković.

VIDEO

Povezano:

54. Trka kroz Srbiju 2014 “Stazama slobode naših predaka”

(www.palelive.com / D.B.)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments