Tri učenice na nagradnom putovanju u Novom Sadu

0

ZVORNIK – Učenice Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ iz Zvornika Nataša Jasikovac, Gorica Kurtuma i Anastasija Opačić nalaze se na trodnevnom nagradnom putovanju u Novom Sadu koje su dobile za nagrađene radovi o temi „Kako vidim Srbiju u budućnosti“.
Radovi učenica iz Zvornika bili su među 10 najboljih na literarnom konkursu na kome su učestvovale sve srednje škole iz Republike Srpske, a koji je raspisao Generalni konzulat Srbije u Banjaluci u saradnji sa Pedagoškim zavodom Srpske povodom Dana državnosti Srbije.

Učenice je primio šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, ističući da mu je veliko zadovoljstvo da nagrađenim učenicima i njihovim profesorima iz Republike Srpske, koji su u posjeti Novom Sadu, čestita za osvojene nagrade, poželivši im ugodan boravak u gradu na Dunavu.

Petrović je naglasio da je Novi Sad odličan organizator i domaćin tradicionalne manifestacije „Dani Republike Srpske“, te da sa dužnim poštovanjem i ljubavlju vodi računa o svojim sunarodnicima bez obzira na to gdje žive.

Direktor zvorničkog Srednjoškolskog centra Biljana Pisić zahvalila je za prijem učenika i profesora u Novom Sadu. „Zadovoljstvo nam je da i na ovaj način upoznamo Novi Sad, gdje se zaista ugodno osjećamo“, rekla je Pisićeva i zahvalila Konzulatu Srbije što je osmislio ovo literarno takičenje i nagrade.

Ona je istakla da je veoma ponosna što su tri učenice ove škole napisale radove koji su među 10 najboljih u Republici Srpskoj. „Ovo je veoma interesantna tema, a značajno je što su mladi ljudi puni vedrog duha i pozitivno razmišljaju o prosperitetu Srbije koju svi u Republici Srpskoj vole“, istakla je Pisićeva.

Turistička organizacija Novog Sada tokom boravka učenika i profesora obezbijedila je smještaj i turističkog vodiča koji će im pokazati znamenitosti grada, uključujući Petrovaradinsku tvđavu.

Nagrađene učenice su ranije, sa svojim profesorom Ružicom Pantić, posjetile Konzulat Srbije u Banjaluci. Ovu manifestaciju podržala je i Nova banka koja je učenicama uručila po 100 KM za boravak u Novom Sadu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare