Tri krivične prijave za podmetanje požara i jedna za napad na vatrogasce

0

FOČA – Policijska uprava Foča podnijeće izvještaje o počinjenim krivičnim djelima u tri slučaja izazivanja požara na području ove opštine, dok će protiv dva lica iz sela Vrbnica koja nisu dozvolila vatrogascima da rade svoj posao, pri tome im oštetivši vatrogasno vozilo, biti podnesen izvještaj o krivičnom djelu oštećenje službenog vozila, potvrdio je načelnik Policijske uprave Velimir Kostović.

Kostović je na sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije rekao da je policija intervenisala u Vrbnici, gdje su vatrogasci bili spriječeni da obavljaju svoj posao, te na još tri lokaliteta gdje je dolazilo do požara, a čiji je uzrok bio ljudski nemar.

Uprkos brojnim apelima i upozorenjima nadležnih organa da će se preduzimati represivne mjere protiv lica koja izazovu požar, na području opštine Foča svakodnevno gori na više lokacija.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Gordan Drakul informisao je opštinski Štab za vanredne situacije da ne postoji saradnja mještana sa inspektorima, tako da je teško utvrditi ko je izazvao požar.

Štab je pozvao mještane da sarađuju sa inspekcijom i policijom i da pomognu u otkrivanju lica koja izazivaju požare.

Načelnik opštine Radisav Mašić kaže da su vatrogasci u toku prošle noći intervenisali na području Huma, spriječivši da požar zahvati kuće.

„Neodgovorni ljudi, zaista, nemaju mjeru, očiste svoje bašte i njive i onda zapale i odu, čime ugrožavaju druge. Osim toga, u Vrbnici smo imali incident kada su dvojica mladića sprečavala fizički i ugožavala čak vatrogasce, nisu im dali da gase požar i oštetili im vozilo, tako da će protiv njih biti podnesena krivična prijava. Odluka Štaba i danas je da takva ponašanja najoštrije sankcioniše“, istakao je Mašić.

Na području opštine Foča proteklog vikenda, osim u Vrbnici i Humu, požari su zabilježeni u još četiri sela.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare