„Три котлића“: Укуси шуме, планине и ријеке привукли бројне посјетиоце

0

ФОЧА – Покрет Фоча организовао је данас традиционално туристичко-кулинарско дружење „Три котлића“ на којем су бројни посјетиоци могли бесплатно да пробају рибљу чорбу, планинарски пасуљ и ловачки гулаш.

„Три котлића“ одржавају се од 2017. године, а ове године први пут су се крчкали на Аква парку „Ушће“, јер организатори овом манифестацијом, како истичу, настоје да промовишу туристичке микродестинације.

Сервирано је више од 400 укусних оброка, а Покрет Фоча је и ове године „Три котлића“ припремио уз помоћ Планинарског друштва „Зеленгора“, Спортско-риболовног друштва „Младица“ и Ловачког удружења „Бакић“.

„Желимо да промовишемо ловни и риболовни туризам, планине, ријеке и све оно по чему је Фоча препознатљива и по чему има предност. Сва храна брзо је отишла, а можда је најспецифичнији планинарски пасуљ, јер планинари воле да кажу да га спремају са зачинима убраним на више од 2.000 метара надморске висине, на планинама у околини Фоче“, рекао је предсједник Покрета Младен Мандић.

Манифестација је ове године обогаћена учешћем органских пољопривредних произвођача, прерађивача шумских плодова и пчелара из Фоче, који су понудили разноврсне производе.

Један од излагача, Пољопривредно газдинство „Здрава храна Гаговић“, даровало је фочанске пензионере јабукама, тачније подијелило је 500 килограма овог воћа.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare