Tri kandidata za izgradnju žičara

0

Međunarodni tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača u vezi sa projektom izgradnje dvije nove žičare-šestosjeda na Jahorini je uspio, jer su svoje ponude dostavila sva tri ponuđača koja su i preuzela tendersku dokumentaciju.

Svoje ponude dostavili su predstavnici firmi „Lejtner“ iz Italije, „Pomagalski“ iz Francuske i „Doplmajer“ iz Austrije, vodeće svjetske kompanije u ovoj oblasti, što govori da je izgradnja novih instalacija vertikalnog transporta na olimpijskoj planini izvjesna stvar.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ (OC) Branko Koroman rekao je za „Glas Srpske“ da je za ovo akcionarsko društvo najbitnije što je na vrijeme dostavljen dovoljan broj ponuda, čime je veoma važna tenderska procedura dobila uspješan epilog.

On je rekao da je ovo „prva višemilionska investicija u primarne kapacitete na Jahorini, poslije više od 25 godina pauze.“

– Najznačajnije u cijelom procesu je to što je iza svih ovih ambicioznih planova o investicionim ulaganjima u kapacitete na olimpijskim skijalištima čvrsto stala Vlada Republike Srpske. Nema mjesta ni najmanjoj bojazni po pitanju uspješnosti ovog velikog poduhvata i mi smo optimisti da će ovaj projekat biti uspješno realizovan već do početka naredne zimske turističke sezone, odnosno do 1. decembra ove godine – poručio je Koroman.

Kompanija „Lejtner“ je za izgradnju dva šestosjeda na Ogorjelici i Poljicama ponudila cijenu od 18.308.160 maraka, „Pomagalski“ 19.245.000 maraka, a „Doplmajer“ 19.995.000 maraka, pri čemu ni u jednom slučaju nije uračunat PDV.

– Ne treba ništa prejudicirati, jer ponuđena cijena nije i jedini kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača. Treba sačekati da svoj dio posla obavi i tehnička komisija, te da se po sagledavanju svih parametara izabere i najpovoljnija ponuda – rekao je za „Glas Srpske“ član Komisije za izbor najpovoljnijeg ponuđača Ostoja Travar.

Kapacitet

Koroman je ocijenio da je ovo veliki dan za Jahorinu u cjelini, ističući kako izgradnjom modernih žičara, čiji je kapacitet 3.000 skijaša na sat, olimpijska planina ulazi u grupu savremenih evropskih skijaških centara.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare