Otvoren prvi međunarodni festival glumaca i pjevača za djecu (foto)

0

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić sinoć je u Kulturnom centru Pale svečano otvorio Prvi međunarodni festival glumaca i pjevača za djecu. Savić je istakao da ovo neće biti posljednji festival i da će prerasti u tradicionalni festival koji će svake godine biti održavan na Palama. Djeci će se tokom tri dana festivala predstaviti glumci iz Srbije, Crne Gore i BiH. Najmlađim građanima Pala sinoć su se predstavili glumci Žarko Stanišić predstavom „Putujući ćutulak“, Radojica Stanković – Šanta Panta predstavom „Šanta Panta priča o sebi“ i Predrag Vuković Peđolino „Ko, je l’ ja“. Djeca će u subotu moći vidjeti predstave Zorana Laketića Laketa „Džigarica“ i Ratka Kraljevića „Muzički tobogan“.

Festival će se završiti u subotu kada će biti proglašen i pobjednik. Radojica Stanković – Šanta Panta rekao je Srni da je godinama krstario po Evropi i da je sada navratio na Pale.
On je istakao da je drugi put na Palama i da se nada da će još dugo dolaziti sa svojim predstavama.
„Danas sam igrao predstavu ‘Šanta Panta priča o sebi’ i reakcija publike je prelijepa tako da ću vrlo rado doći i treći, šesnaesti i pedeseti put na Pale“, istakao je on.
Stanković je naglasio da je Šanta Panta zamišljen prije 21 godinu, kao i da je nekadašnji glumac pozorišta Duško Radović iz Beograda, a sada glumac Dječijeg pozorišta iz Nikšića.
Generalni pokrovitelj Festivala je opština Pale.

{gallery}/Predstava:142:110:0:0{/gallery}
Foto Vasić

sarajevo-rs.com


Praznik zabave, igre i pjesme za mališane

Prvi Međunarodni festival glumaca i pjevača za djecu, organizovan pod sloganom „Djeca su ukras svijeta“, a koji je okupio učesnike iz Beograda, Novog Sada, Podgorice, Nikšića, Mostara i drugih gradova otvoren je u četvrtak uveče u paljanskoj javnoj ustanovi za kulturu.

Festival je otvorio načelnik opštine Pale Slobodan Savić, koji je istakao da je ponosan što su Pale, koje „nose epitet grada mladosti i univerzitetskog centra“, sada i domaćin izuzetnog dječijeg festivala.

– Radujem se što su naši gosti, poznati i omiljeni među mališanima, otvorena srca prihvatili poziv da gostuju u našem gradu i našim najmlađim stanovnicima priušte pravi mali praznik zabave, igre i pjesme – rekao je Savić.

On je poručio da će opština Pale učiniti sve da ovaj festival preraste u lijepu tradiciju i prepoznatljivu smotru, u čijem središtu su dječiji osmijeh, sreća i zadovoljstvo.

Predsjednik Organizacionog odbora festivala Petar Marinković istakao je da svoje učešće u ovom kulturnom događaju doživljava „kao jednu od najpozitivnijih uloga u cijelom životu“.

U dnevnom programu prvog dana festivala najmlađim Paljanima predstavili su se Žarko Stanišić iz Podgorice predstavom „Putujući ćututuk“ i Radojica Stanković komadom „Šanta Panta priča o sebi“, dok je u večernjem dijelu smotre nastupio Predrag Vuković Peđolino, odigravši zajedno sa „pomoćnicima“ iz publike izvrsnu predstavu pod nazivom „Ko, jel ja“.

– Mališani su izvrsna publika i, iako ovdje nisam prvi put, sada zaista mogu reći da ću doći i treći, šesnaesti i pedeseti put – rekao je nekadašnji glumac beogradskog Pozorišta „Duško Radović“, a danas Teatra iz Nikšića, Radojica Stanković.

Ovacije su dobili i ostali glumci, pa je sasvim sigurno da će festival ostati upamćen kao pun pogodak i jedna od najposjećenijih smotri u gradu podno Romanije i Jahorine.

Muzički tobogan

Festival se završena u subotu, kada će se publici predstaviti Ratko Kraljević iz Novog Sada, sa čuvenim „Muzičkim toboganom“.

Istog dana, biće upriličena i revijalna predstava u kojoj će nastupiti svi učesnici festivala.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare