Tri atletičarke „Glasinca“ idu na Balkanijadu

0
Tri atletičarke

SOKOLAC – Članice Atletskog kluba „Glasinac“ sa Sokoca Mladena Petrušić, Sara Lučić i Anja Čolaković na nedavnom Prvenstvu Srbije u dvorani potvrdile su normu za odlazak Balkansko prvenstvo.Petrušićeva je na Prvenstvu Srbije, koje je održano proteklog vikenda u Beogradu, osvojila prvo mjesto u skoku uvis, ostvarivši rezultat od 177 centimetara.

Lučićeva je u kategoriji starijih juniorki osvojila drugo mjesto u skoku
uvis sa preskočena 173 centimetara, dok je Čolakovićeva u troskoku ostvarila rezultat od 11,20 metara, a u skoku udalj 4,77 metara.

Trener u Atletskom klubu „Glasinac“ Neđo Đurović rekao je Srni da su ove tri atletičarke sa ovim rezultatima potvrdile normu za odlazak na prvenstvo Balkana i još jednom pokazale da su među najboljim u regionu.

Petrušićeva ide na Balkanijadu za seniorke, koja će biti održana 17. februara u Istanbulu, dok Lučićeva i Čolakovićeva idu na Balkanijadu za starije juniorke koja će biti održana 10. februara u Sofiji.

„Dobra forma je došla do izražaja u pravo vrijeme. Od ove tri atletičarke očekuju se medalje sa prvenstva Balkana“, rekao je Đurović.

On kaže da je izuzetno zadovoljan rezultatima koje su postigli i ostali članovi Atletskog kluba „Glasinac“, navodeći da je stariji pionir Mihajlo Bjelaković postigao rekorde Republike Srpske u troskoku sa preskočenih 12,07 metara, te u skoku udalj 5,79 metara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare