Trenutno pod nadzorom 165 lica

0

VLASENICA – U opštini Vlasenica trenutno je prijavljeno za samoizolaciju i nalazi se pod nadzorom 165 lica, od kojihje 17 steklo uslove za prekid samoizolacije, izjavio je danas Srni zamjenik komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Vlasenica Goran Đurić.

„Komunalna policija redovno obilazi ljude koji se nalaze na našem spisku lica kojima je određena samoizolacija, a juče smo dobili i naredbu republičkih institucija sa uputstvom kako da se ubrza postupak lica licima koja krše rješenje o samoizolaciji“, rekao je Đurić.

Članovi Štaba danas su obišli i karantin u Domu zdravlja u Vlasenici, koji je predviđen za kolektivni smještaj lica koja budu kršila pravila o samoizolaciji.

Đurić kaže da karantin ispunjava sve potrebne higijensko-tehničke uslove, a opština je iz svojih sredstava renovirala toalete i tuš-kabine.

„Sve je čisto, uredno i toplo, ali se nadamo da neće biti potrebe da se bilo ko upućuje u ovak kolektivni karantin“, ističe Đurić.

On dodaje da su počeli sa radom i timovi za podršku Opštinske organizacije Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, koji će danas obići desetak starih i iznemoglih lica, kojima je neophodna ta vrste podrške, a u funkciji je i kontakt telefon /056 490 077/ putem kojeg građani mogu da ostvare komunikaciju sa članovima Štaba.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare