Trenutni rizici – pojedinačna krivična djela

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević izjavio je danas da se bezbjednosni rizici koji su trenutno prisutni na području Centra odnose na pojedinačna krivična djela i nisu posljedica organizovanih kriminalnih grupa. On je nakon razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislavom Jovičićem rekao novinarima da su se u prethodnom periodu bezbjednosni rizici ispoljavali kroz oblike organizovanog kriminala i najtežih krivičnih djela.

„To su problemi koji su problemi kompletnog društva, a ne samo policije“, rekao je Vasiljević i podsjetio da je policija veče prije ubistva na Palama imala 35 policijskih službenika na ulicama Pala, koji su radili i zasjede, racije, blokade i pretrese lica.

On je dodao da ovaj Centar ima specifičan sistem bezbjednosti, jer je Centar na Palama, Sud na Sokocu, a Tužilaštvo u Lukavici i sve čine i činiće da se stanje bezbjednosti podigne na još veći nivo.

Vasiljević je naglasio da nijednog trenutka na području Centra nije ograničen broj noćnih sati rada policije i ponovio da na području Istočnog Sarajeva ima sasvim dovoljno policijskih patrola.

On je podsjetio da je protekle noći na području Pala uspješno završena akcija u kojoj je jedno lice lišeno slobode i oduzeto 125 grama opojne droge heroin.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare