Treći upisni rok na fakultetima koji nisu upisali dovoljno studenata

5

ISTOČNO SARAJEVO – Fakulteti koji u prethodnim upisnim rokovima nisu upisali odobreni broj studenata mogu samostalno organizovati treći upisni rok u prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija u akademskoj 2018/19. godini, odlučio je Senat Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ovu odluku Senat je donio 14. septembra, objavljeno je na zvaničnoj stranici ove visokoškolske ustanove.

Prijemni ispit u trećem upisnom roku za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim fakultetima/akademijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće održan 24. septembra u 9.00 časova.

Rezultati prijemnog ispita biće objavljeni 26. septembra do 14.00 časova, a upis će se vršiti 27. i 28. septembra.

Prijemni ispit u trećem upisnom roku za upis studenata u prvu godinu drugog ciklusa studija na svim fakultetima/akademijama Univerziteta održaće se 22. oktobra u 9.00 časova.

Rezultati prijemnog ispita biće objavljeni 24. oktobra do 14.00 časova, a upis kandidata će se vršiti od 29. oktobra do 2. novembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Ovaj apel odnosno poziv dođe mu kao ona direktiva Komnističkih vlasti da ljudi napuštaju poljoprivredu i krenu da rade u fabrikama, i zna se kako do propade, fabrike likvidirane a radnici bez posla. Tako i ovaj treći upis, pokušaj da se popune prazna mjesta u klupama novopečenim studentima, a poslije nikog nije briga hoće li ikada dobiti zaposlenje u struci. Najbolje je “metlom” tjerati omladinu da studira, uči i gubi dragocijeno vrijeme uzalud. Ali, avaj omladina došla pameti, pa ne žele sa diplomama da rade nižerazredne poslove širom svijeta.

Mislim da (nažalost) razlog nije što je “omladina došla pameti”, jer je sada lakše kupiti diplomu za par mjeseci “studiranja”, nego redovno pohađati nastavu i ozbiljno spremati ispite. Poznajem ljude koji imaju diplome privatnih “fakulteta”, a koji se nisu udostojili pojaviti se ni na odbrani svog, takozvanog, diplomskog rada.

A sto bi se neko upisivao?! Ode u Brcko i kupi sebi diplomu sumarkog inzenjera za dan! Ha ja…

Nažalost, radi sitnih sujeta i neplanskog rada, Univerzitet kao ustanova polako odumire. Univerzitet ne čine zgrade, nego studenti i profesori. Studenata sve manje, a profesora nikad gorih.

Naša inteligencija samo djacima i studentima drži predavanja. Plaćena, naravno. A umjesto kritike negativnih pojava u društvu i predlaganja rješenja, višak slobodnog vremena i energije, neki od njih provode na zbližavanju sa tajkunima, vlastima, pa i sa studenti/ca/ma…mislim ono kovertica ili krevetac. Neki se opet satraše trčeći od faksa do faksa.
Proizvodnja kadrova kojim je tržište rada prezasi- ćeno, zapošljavanje na primjer pravnika na mjesta ekonomista, pa kupovnih diplomanata, a tek dječice; tih istih profesorčića, tajkunčića i ostalih kurčića….po ženica, pa kurvica, pa onda onih što moraju platiti da dobiju posao… tako da za stručne ostane ono ispod struka