Treći put odgođen izbor odbornika za Skupštinu grada Istočno Sarajevo

0

ISTOČNA ILIDŽA – Sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža, na kojoj su danas trebali biti izabrani odbornici za Skupštinu grada Istočno Sarajevo, odgođena je za sedam dana na zahtjev DNS-a.

Ovo je treći put da se na sedam dana odgađa izbor odbornika za Skupštinu grada, s tim što je prethodna dva puta glasanje odgađano na zahtjev SDS-a.

Prijedlog DNS-a podržali su odbornici SDS-a, PDP-a i SRS, dok su SNSD i Ujedinjena Srpska bili protiv.

Šef Kluba odbornika DNS-a Biljana Ristić rekla je novinarima da je glasanje odgođeno radi usaglašavanja lista ove stranke za gradsku Skupštinu.

Ristićeva je prošle sedmice osudila skupštinsku većinu zbog prekida sjednice radi usaglašavanja lista za Skupštinu grada, ocijenivši to kao neodgovorno ponašanje, prvenstveno prema odbornicima koje su izabrali građani Istočne Ilidže, kao i prema samim građanima.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Vladimir Ćosović smatra da je bruka i sramota ovo što se dešava u Skupštini opštine Istočna Ilidža.

„Ni iz trećeg pokušaja nismo izabrali odbornike za Skupštinu grada. Prvi put su bili razlozi sukob interesa, drugi put usaglašavanje listi, a evo opet usaglašavanje listi. Zar nije Centralna izborna komisija /CIK/ BiH potvrdila te liste, zar nisu gotove? Ne znam o čemu se radi“, naveo je Ćosović.

Skupštinsku većinu u opštini Istočna Ilidža čini 12 odbornika SDS-a, PDP-a i SRS „Dr Vojislav Šešelj“, opozicija ima osam odbornika SNSD-a, Demosa i Ujedinjene Srpske, dok tri odbornika DNS-a djeluje samostalno.

Iz Skupštine opštine Istočna Ilidža šest odbornika se bira u Skupštinu grada Istočno Sarajevo.

Nastavak sjednice zakazan je za ponedjeljak, 15. februar, u 10.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare