Treći mačevalački susreti otvoreni u Istočnom Sarajevu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Treći mačevalački susreti, koje organizuje Mačevalački klub „Romanija“ iz Istočnog Sarajeva, otvoreni su danas u ovom gradu.

Predsjednik Kluba Marijana Petronić izjavila je Srni da je za učešće na turniru prijavljeno 35 takmičara, koji će se takmičiti u disciplinama mač i sablja, a podijeljeni su u više kategorija.

„Ovogodišnji susreti okupili su, osim članova `Romanije` i članove mačevalačkih klubova `Pale`, `Banjaluka` i `Valter` iz Sarajeva“, dodala je Petronićeva.

Podsjećajući da su prvi mačevalački susreti održani 2017, a drugi dvije godine poslije, ona je navela da je bilo planirano da ovogodišnji susreti budu međunarodnog karaktera.

„Bili smo u kontaktu sa klubovima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Sjeverne Makedonije i oni su izrazili želju da dođu, ali je zbog opšte situacije izazvane pandemijom virusa korona i bezbjednosti takmičara, posebno imajući u vidu da među njima ima mnogo djece i mladih, odlučeno da se susreti održe uz učešće klubova iz BiH“, pojasnila je Petronićeva.

Ona je zahvalila gradonačelniku Istočnog Sarajeva LJubiši Ćosiću i načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanu Katiću za finansijsku pomoć za održavanje turnira, napominjući da je pomoć obećala i Turistička organizacija „Jahorina“.

„Svaki mačevalački susret u Istočnom Sarajevu predstavlja promociju mačevanja kao manje poznatog sporta i sporta uopšte, ali i promociju našeg grada, okolnih planina i ostalih turističkih potencijala“, istakla je Petronićeva.

Turnir se održava u sportskoj sali Osnovne škole „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu na dvije piste, a tehničku opremu potrebnu za takmičenje donijeli su članovi Mačevalačkog kluba „Banjaluka“.

Mačevalački klub „Romanija“ osnovan je 2016. godine, a do sada je imao više od 50 polaznika, od kojih su neki aktivni od osnivanja kluba.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare