Tražiti odgovornost za negativno poslovanje grada u 2012

0

ISTOČNO SARAJEVO – Član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac rekao je da će SNSD u Skupštini grada Istočno Sarajevo tražiti da krivično odgovaraju svi za koje se utvrdi da su odgovorni za negativno poslovanje gradske administracije u 2012. godine, ukoliko takvo stanje potvrdi konačni revizorski izvještaj.

Košarac je rekao na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu da prema Nacrtu revizorskog izvještaja, gradska administracija u 2012. bilježi negativno poslovanje.

“Odbornici SNSD-a taj dokument nisu dobili, jer se radi o nacrtu i nije javan dokument, ali to je jasno upozorenje da se nešto ružno i protivzakonito dešavalo u poslovanju grada u 2012”, naveo je Košarac.

On očekuje da gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, kada dokument bude zvaničan, informiše javnost o poslovanju u 2012. i revizorskom izvještaju Skupštine grada za 2012. godinu.

“Nikome ne želimo da presuđujemo, ali ako konačan izvještaj bude negativan, od gradonačelnika ćemo tražiti da zatraži krivičnu odgovornost načelnika Odjeljenja za finansije grada, te bivšeg gradonačelnika Vinka Radovanovića”, rekao je Košarac.

On je dodao da će SNSD tražiti i odgovornost ljudi koji danas obavljaju pozicije na višim nivoima vlasti, a dolaze iz SDS-a i bili su, kako kaže, umiješani u određene poslove.

Košarac je u ime SNSD-a čestitao vlastima u Beogradu i narodu Srbije na dobijanju datuma za početak pregovora sa EU.

On je rekao na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu da se SNSD raduje svakom uspjehu Srbije na političkom i privrednom planu.

“To je jasan signal da je Brisel otvorio evropsku perspektivu srpskog naroda, ali i evropsku perspektivu Republike Srpske”, ocijenio je Košarac.

Govoreći o Prijedlogu budžeta BiH za 2014. godinu, Košarac je naglasio da spornih šest miliona KM koje traži HDZ BiH ne podrazumijeva da će za to biti oštećena Republika Srpske.

“Legitimno je pravo HDZ-a da traži sredstva za smještaj određenih institucija i to ne osporavamo. Vjerujem da je raspoloženje u Komisiji za finansije i budžet da se dođe do riješenja i da će Predstavnički dom konačno usvojiti budžet, koji će do kraja godine doći na usvajanje u Dom naroda”, rekao je Košarac.

On je naveo da će SNSD glasati za budžet BiH za 2014. godinu, ali ne na štetu interesa Republike Srpske.

Govoreći o ukupnoj političkoj situaciju, Košarac je ocijenio da i dalje ne funkcioniše Federacija BiH, gdje se nakon intervencije OHR-a još ne zna ko je vlast, a ko opozicija.

“Sve češće su blokade u institucijama BiH, a veoma često se uzurpira mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa, što čine delegati SDA u Domu naroda”, zaključio je Košarac.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments