Tošić: Prihodi od boravišne takse povećani 70 odsto

0

 Direktor Turističke organizacije „Jahorina“ grad Istočno Sarajevo“ Igor Tošić rekao je da su prihodi od boravišne takse u protekle tri godine porasli za oko 70 odsto, što je jasan pokazatelj intenzivne turističke promocije koju je preduzimala ova organizacija.

On je naglasio da je povećanju prihoda doprinijela i dobra saradnja sa svim turističkim subjektima, a prvenstveno sa Olimpijskim centrom „Jahorina“.

Tošić je istakao da je Skupština grada Istočno Sarajevo, koja je njihov osnivač, na jučerašnjoj sjednici usvojila izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Turističke organizacije „Jahorina“ za 2019. godiniu i plan poslovanja za ovu godinu.

On je naveo da u narednom periodu planiraju da turistima ponude petodnevni turistički paket kojim će biti obuhvaćene sve destinacije na području grada.

„Planiramo da napravimo takozvane turističke pakete koji će, osim Jahorine, obuhvatiti druge destinacije u našem gradu, kako bismo turistima ponudili zanimljiv i sadržajan aranžman, te omogućili veću promociju Ravne planine, Trbevića, pećine Orlovača, kao i svih drugih turističkih kapaciteta kojima grad Istočno Sarajevo raspolaže“, rekao je Tošić.

On je istakao da u promotivnim materijalama Turističke organizacije „Jahorina“ nije zaobiđena nijedna destinacija na području grada.

Govoreći o promjeni naziva u Turističku organizaciju „Jahorina“ Istočno Sarajevo, Tošić je naglasio da se to pokazalo kao dobar korak jer je Jahorina brend koji je prepoznatljiv širom svijeta.

On je istakao da je Jahorina primarna destinacija koja donosi najveći prihod i bilježi najveći broj dolazaka, ali i koja omogućava promociju svih ostalih destinacija u gradu koje turisti posjećuju na dnevnom nivou.

Prema njegovim riječima, na Jahorini se ostvaruje najveći broj noćenja – oko 93 odsto, pri čemu raspolaže i sa najviše smještanih kapaciteta.

Tošić kaže da su zahvaljujući tom brendiranom nazivu Jahorina uspostavili odličnu komunikaciju sa drugim turističkim organizacijama i bili vidljivi na evropskim sajmovima turizma.

On je podsjetio na dobru saradnju sa turističkim novinarima Slovenije, koji su svojim reportažama na najbolji način predstavili kompletnu turističku ponudu grada Istočno Sarajevo.

„Interesantni smo i za reportere iz Kine, Velike Britanije i Rusije, kojima smo predstavili kompletnu ponudu grada, ali je saradnju usporila epidemija virusa korona. Kada se otvore granice, ta saradnja će biti nastavljena“, rekao je Tošić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare