Toplana traži pomoć za nabavku sirovina

0

Gradska toplana na Palama za ovaj mjesec ima dovoljno drvnog otpada pa grijanje funkcioniše bez problema, ali će biti potrebna pomoć za nabavku ostatka ogreva kako bi se ova sezona grijanja uspješno završila, rekao je Srni direktor ovog preduzeća Nenad Pavlović.
Pavlović je od Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske zatražio da pomogne toplani na Palama pri nabavci drvnog otpada.

Zbog niskih temperatura i snježnog nevremena, u Toplani je potrošena veća količina drvog otpada od planiranog, navodi Pavlović, te upozorava da će biti upitno grijanje u narednom mjesecu ukoliko Toplana ne dobije pomoć.

Gradska toplana na Palama za ovu grejnu sezonu nije nabavila potrebnu količinu drvnog otpada jer se očekivalo da prerađivači drveta proizvodnju započnu početkom marta, kada bi obezbjedili ostale potrebne količine.

Direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Pale Miladin Kovač rekao je da je isporuka vode redukovana kako bi sva naselja bila snabdjevena vodom, budući da je drastično smanjena izdašnost izvorišta, a povećana potrošnja vode. Kovač je dodao da je isporuka vode otežana i pozvao građane na štednju.

Direktor Komunalnog preduzeća Komo Simović istakao je da su svi putni pravci na Palama prohodni i da je odvoz smeća uredan.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare