Todorović: Danas jedna, a u toku mjeseca još jedna plata

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zaposlenim u Bolnici Istočno Sarajevo danas će biti isplaćena jedna plata, a u toku mjeseca još jedna da bi bili izjednačeni sa ostalim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, rekao je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Goran Todorović.
Todorović je napomenuo da se u ovom trenutku krize našlo snage da se poravnaju isplate.

On je podsjetio da je na jučerašnjem sastanku sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem, predstavnicima lokalne vlasti, poslanicima sarajevsko-romanijske regije i uprave Bolnice Istočno Sarajevo dogovoreno da se definitivno ide u proceduru izgradnje nove zgrade bolnice.

„Model za finansiranje izgradnje nove zgrade bolnice je detaljno razrađivan. Postoje dvije varijante i mislim da će jedna biti uspješno završena“, istakao je Todorović.

On naglašava da su izjave da će doći do zatvaranja Bolnice štetne i da je riječ o zlonamjernoj dezinformaciji jer se razgovara o izgradnji nove, a ne zatvaranju postojeće Bolnice.

„Dogovorili smo se da će i nivo zdravstvene usluge u Bolnici ostati isti kada je riječ o vrsti i obimu posla. Smatramo da ćemo izgradnjom nove zgrade bolnice i novog polikliničkog djela, čija je izgradnja u toku, nivo zdravstvene usluge podići na viši nivo, a naši pacijenti biti još zadovoljniji“, istakao je Todorović.

Predsjednik Unije sindikata u Bolnici Istočno Sarajevo Tanja Jovičić rekla je da su danas ponovo počela informativna okupljanja jer je nadležnim institucijama data šansa od mjesec dana da pokušaju da riješe probleme Bolnice, što nisu učinili, dodavši da su i prije mjesec dana obećali da će uplatiti još jednu platu, a to nije učinjeno.

Ona je poručila da će biti nastavljeno održavanje informativnih zborova i da će pozvati nevladine organizacije i udruženja građana i pacijenata da se uključe i da probaju trajno i brzo da riješe probleme.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare