Tode Nikoletić dobitnik nagrade „Duško Trifunović“

0

Pisac Tode Nikoletić dobitnik je nagrade „Duško Trifunović“ koju dodjeljuje Kulturno-sportski centar Pale za afirmaciju srpske kulture i književnosti.

Nikoletiću je nagradu uručio predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina tokom književno-poetske večeri pod nazivom „Bukvalno tako“, u okviru manifestacije „Dani Duška Trifunovića“.

U programu u sali Kulturnog centra Pale su, osim Nikoletića učestvovali i pisci Radinko Krulanović, Aćim Todorović i Goran Vračar.

Nikoletić je rekao novinarima da je velika odgovornost primiti ovakvu nagradu imajući u vidu ko je Duško Trifunović i koliko je veliko njegovo djelo.

„Manifestacije ovoga tipa su potrebne zbog djece koja odrastaju kako bi shvatili koliko znači imati svoga pisca, orjentir i stilsku zvijezdu koja sjaji i na određen način štiti narod“, istakao je Nikoletić.

Direktor Kulturno-sportskog centra Pale Slavka Brezo rekla je da manifestacija okuplja prijatelje, kolege, pjesnike i poštovaoce neprolaznog stvaralaštva Duška Trifunovića.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da se manifestacija organizuje u čast velikog pjesnika, te čestitao dobitniku na nagradi.

Pokrovitelji manifestacije su grad Istočno Sarajevo, opština Pale i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Duško Trifunović rođen je u Sijekovcu, kod Broda, 1933. godine. Prvu knjigu izdao je sa 25 godina po dolasku u Sarajevo. Napisao je oko 20 knjiga poezije, četiri romana i nekoliko drama, a smatra se zaslužnim za kreiranje sarajevske rokenrol škole.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare