Timotija: Sramna presuda Suda BiH za Godinjaka, Šarića i Bunozu

1

TRNOVO – Sramna presuda Suda BiH, kojom su Edhem Godinjak, Medaris Šarić i Mirko Bunoza oslobođeni za zločine počinjene nad srpskim civilima na području Trnova, još jednom je pokazala da ovaj sud radi po dvostrukim aršinima – jednim za srpske žrtve, a drugim za žrtve iz reda bošnjačkog i drugih naroda, izjavio je danas Srni predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Trnovo Goran Timotija.

„I ovaj put Sud BiH pao je i na moralnom ispitu jer nije osudio zločince koji su direktno odgovorni za nestanak, ubijanje i progon civila iz Trnova i okolnih sela i ubijanje i nefer postupanje sa zarobljenim borcima Republike Srpske u Trnovu“, ogorčen je Timotija.

On je istakao da su porodice koje predstavlja, kao i on lično, ogorčeni na ovu sramnu presudu.

„Ni sami ne znamo šta da kažemo jer smo zatečeni presudom i nadali smo se da će za sve gnusne zločine Godinjak, Šarić i Bunoza biti kažnjeni zatvorskom kaznom u trajanju od najmanje 15 ili 20 godina“, rekao je Timotija.

Timotija je naveo da su ga danas zvali i izrazili svoju nevjericu i ogorčenje i članovi porodice Tešanović, koji su od zločinačke ruke muslimanskih ekstremista izgubili osamnaestomjesečnog Miluna, u masakru koji je izvršen u srpskom selu Ledići, u junu 1992. godine, kada su mučki ubijena 24 civila srpske nacionalnosti.

Sud BiH oslobodio je danas prvostepeno po svim tačkama optužnice Edhema Godinjaka, Medarisa Šarića i Mirka Bunozu, koja ih tereti za zločine počinjene nad srpskim civilima na području Trnova.

Prema optužnici Tužilaštva BiH, Godinjak, Šarić i Bunoza učestvovali su u udruženom zločinačkom poduhvatu sa zajedničkim ciljem višestrukog lišenja života civila srpske nacionalnosti u selima na području opštine Trnovo.

Optužnica ih tereti i za protivpravno hapšenje i zatvaranje u objektima formiranim na području Trnova, paljenja imovine, te ubistva i nečovječno postupanje prema zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

I pored ove sudske lakrdije i farse od suđenja ratnim zločincima, iluzorno je očekivati bilo kakav suživot sa zločincima i narodu kojem pripadaju, koji su ubijali Srpsku nejač. Dvostruki aršini i nepravda neće i ne može izdobriti. Ima Bogu da plate za svoje zločine, trag im se zatro,