Tihi heroji – Dragiša Bjelaković Bucko besplatno popravio peć u školi

0

ROGATICA – Dragiša Bjelaković, poznatiji kao Bucko, je višedecenijski profesionalni varilac koji se ponudio da riješi problem na peći za grijanje u Srednjoškolskom centru „27. januar“ u Rogatici i u tome uspio za nekoliko sati, ne naplativši uslugu, iako su drugi nudili popravku po veoma visokoj cijeni ili čak nabavku nove peći.

Zagrijavanje prostorija u Srednjoškolskom centru „27. januar“ u Rogatici vrši se sopstvenim sistemom centralnog grijanja od 2009. godine.

Tada instaliranu peć počeo je da nagriza zub vremena, odnosno korozija koja je dovela do pucanja u složenom sistemu cijevi u samoj peći, nakon čega je škola ostala bez grijanja, saopšteno je danas iz opštine Rogatica.

Kako ne bi došlo do obustave nastave, u ionako otežanim okolnostima, menadžment škole počeo je momentalno da traga za stručnjacima koji će što prije riješiti problem. Brojni servisi iz BiH i šire nudili su popravku po veoma visokoj cijeni ili čak nabavku nove peći. Razumije se, duži prekid nastave bio bi neminovan.

Da nije sve u novcu i zloupotrebi tuđe nevolje za lični profit pokazao je Rogatičanin Dragiša Bjelaković, poznatiji kao Bucko. Kao višedecenijski profesionalni varilac ponudio se da riješi problem i u tome je uspio za nekoliko sati.

Svoj rad i ne baš jeftin materijal Bjelaković nije htio da naplati, skromno kazavši kako je njegov osnovni cilj bio da djeca imaju grijanje. Osim toga, Bjelaković je popravku izvršio u kratkom roku, te nije bilo potrebe za obustavom nastave.

„I menadžment i učenici `27. januara` zahvalni su Bjelakoviću na ovom gestu, kojim je pokazao da iznad novca i lične koristi postoji nešto što se zove lokalpatriotizam, odnosno osjećaj zadovoljstva zbog ličnog doprinosa svojoj zajednici“, istakli su iz opštine Rogatica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare