Tešanovićeva predsjedavala sjednicom Organizacionog odbora Balkan kupa 2014.

0

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović rekla je danas da resorno ministarstvo razvija školski sport i uslove za rad sportskih klubova, te da sredstvima kojima raspolaže nastoji da na najbolji mogući način podrži bitne, velike manifestacije evropskog i svjetskog značaja i kolektive koji su ostvarili najbolje rezultate.


Tešanovićeva, koja je danas razgovarala sa načelnikom opštine Pale Miodragom Kovačevićem, istakla je da svi sportski klubovi očekuju daleko više sredstava, a lokalne zajednica je ta koja treba da ih pomaže, dok Ministarstvo razvija školski sport i uslove za rad sportskih klubova.

„Svi bi voljeli da je budžet veći, ali činjenica je da sa onoliko sredstava koliko imamo nastojimo na najbolji mogući način da podržimo ono što je bitno“, rekla je Tešanovićeva.

Ona je navela da Jahorina ima veliki značaj za Vladu Republike Srpske, što govore i ulaganja od blizu 50 miliona maraka.

„Nadam se da će gosti i ove sezone moći da uživaju u sportovima na snijegu, jer su uslovi, što se tiče Vlade Srpske, obezbijeđeni“, rekla je Tešanovićeva, koja će večeras na Jahorini prisustvovati otvaranju zimske turističke sezone.

Ona je najavila da će sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Samardžijom razgovarati o Evropskom omladinskom olimpijskom zimskom festivalu 2017, jer se već moraju početi pripreme.

Kovačević je istakao da je Tešanovićeva drugi put u posjeti opštini Pale, naglasivši da je upoznao sa stanjem u sportu i o tome da je opština isplatila sve dotacije za sport.

On je naglasio da je bilo riječi i o obilježavanju 80 godina postojanja Smučarskog kluba „Romanija“.

Tešanovićeva je danas na Palama predsjedavala sjednicom Organizacionog odbora Balkan kupa u bijatlonu 2014. godine, koji će se održati na Dvorištima.

Potpredsjednik Skupštine Smučarskog kluba „Romanija“ i direktor Balkan kupa u bijatlonu na Dvorištima Zdravko Lasica istakao je da će se ovo takmičenje održati od 22. do 24. februara naredne godine.

Lasica je naglasio da se ovo takmičenje organizuje u okviru kalendara Bijatlon balkanske asocijacije, na kome će učestvovati bijatlonci sa Balkana, a možda i šire.

„Sa tim takmičenjem ćemo proslaviti i 80 godina postojanja Smzčarskog kluba `Romanija` Pale, što nije mali jubilej“, rekao je Lasica.

On je napomenuo da su pokrovitelji Balkan kupa u bijatlonu Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, opština Pale i grad Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare