Tešanović: Vlada Srpske će uvijek pomagati Palama

0

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović izjavila je danas na Palama da će Vlada Srpske u ovoj lokalnoj zajednici uvijek biti prisutna sa određenim sredstvima.

Tešanovićeva je danas razgovarala sa načelnikom opštine Pale Miodragom Kovačevićem o planovima ove opštine za narednu godinu. „Zanimalo me da vidim kakav je život sportista nakon što je otvorena lijepo opremljena sportska dvorana i kakvi su planovi“, rekla je Tešanovićeva novinarima i dodala da je sa načelnikom razgovarala i o temama u vezi sa porodicom i omladinom, jer su to njeni resori.

Tešanovićeva je istakla da je zadovoljna sastankom, jer, kako je rekla, mladi načelnik ima dosta energije i preduzeo je niz konkretnih koraka kako bi se život u opštini odvijao na pravi način.

Ona je čestitala Kovačeviću na tim preduzetim koracima – od smanjenja troškova, brige za komunalnu infrastrukturu do sportista i mladih, kako bi bili što zadovoljniji.

Tešanovićeva je najavila da će resorno ministarstvo u skladu sa svojim mogućnostima pomoći oko nabavke zaštitne podloge za sportsku dvoranu kako se ne bi oštetio parket, koji je skupo plaćen, podsjećajući da je Vlada Srpske pomogla u opremanju ovog sportskog objekta.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević zahvalio je Vladi Srpske na dosadašnjoj podršci ovoj lokalnoj zajednici, a posebno tokom izgradnje sportske dvorane.

„Želimo sa Vladom Republike Srpske da nastavimo tako dobru saradnju i tradiciju koju smo uspostavili u ranijim godinama“, istakao je Kovačević.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi i o postavljanju zaštitne podloge u sportskoj dvorani, kako bi bilo moguće da se organizuju i neke druge manifestacije osim sportskih.

Kovačević je naglasio da je za to potrebno izdvojiti oko 25.000 evra i izrazio nadu da će se uz pomoć Vlade i resornog ministarstva i to uspješno realizovati.

On je rekao da je danas razgovarano i o pripremama za omladinski festival EJOF 2017. godine, jer su budžetom EJOF-a planirane investicije za ledenu površinu za umjetničko klizanje u sportskoj dvorani, kao i investicije na Jahorini i Dvorištima.

„U realizaciju ovih projekata biće uključeni i opština i grad Istočno Sarajevo i Vlada Republike Srpske, kako bismo bili dobro domaćini“, istakao je Kovačević i dodao da je to ulazna karta za neke veće nivoe takmičenje za koje Jahorina i opština Pale moraju da se pripreme i vrate povjerenje koje su imali prije 20-30 godina.

Kovačević je napomenuo da je ovo prva posjeta jednog ministra iz Vlade Republike Srpske opštini Pale od kako je on preuzeo dužnost načelnika i izrazio nadu da će i ostali ministri posjetiti ovu lokalnu zajednicu.

Tešanovićeva će danas posjetiti i Udruženje za djecu sa posebnim potrebama „Sunce“, a prethodno je posjetila porodilište „Neo vita“ na Palama.

Klik za više fotografija

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare