„Tekvoli zimski kup“ na Jahorini

0

„Tekvoli zimski kup“ će biti održan na olimpijskoj Jahorini 13. februara 2021. godine. Forma turnira, koji će se igrati na posebnim, zakrivljenim stolovima, je u mješovitim parovima (muško-žensko), grupnom te nokaut fazom.

Glavni organizator Akar ivents /Acar Events/ i suorganizator OC Jahorina poručuju da su u toku finalne pripreme za vrhunski sportski događaj i doživljaj, te da pobjednike i sve učesnike turnira očekuju vrijedne nagrade.

Organizatori turnira na olimpijskoj planini se nadaju dobrim potezima i vrhunskoj zabavi, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, što je osnova za sigurnost i neometano održavanje.

Prijave za turnir otvorene su na e.mail: acarevents@gmail.com i broj telefona 062/997-822. Broj učesnika je ograničen, a nagradni fond iznosi 1.000 KM.

Tekvoli je urbani sport temeljen na odbojci i stonom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu. Sport je osnovan u Mađarskoj 2012. godine, a pravila nalažu da učestvuju četiri igrača, odnosno dva po ekipi, bez obzira na pol i godine.

Sport slijedi poen-format bodovanja i može se igrati na raznim površinama: beton, pijesak i akril, u zatvorenom ili na otvorenom prostoru. BiH je zemlja koja ovaj turnir po prvi put organizuje na snijegu, pa će događaj na Jahorini biti prava senzacija.

Što se tiče ostalih pravila, tekvoli kao sport dozvoljava igračima maksimalno tri dodira, kao što je to slučaj u odbojci, a lopta se nakon toga mora prebaciti na protivničku polovinu, odnosno zakrivljenu površinu na drugoj strani.

Jedno od ključnih pravila jeste da se ne dozvoljava fizički kontakt između igrača i stola, čime je rizik od povreda minimalan.

Ovaj sport bi prema trenutnim najavama već 2028. godine mogao dobiti status „olimpijski“.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare