Tegeltija: Smijenjen Nadzorni odbor i imenovan novi

0

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da je Skupština akcionara „Elektrodistribucije“ Pale na današnjoj redovnoj sjednici razriješila Nadzorni odbor preduzeća i imenovala privremeni, te usvojila uslove da se raspiše konkurs za izbor članova Nadzornog odbora.

„To je završeno i nije bilo razgovora o bilo kakvim smjenama direktora“, rekao je Tegeltija, koji je predstavnik državnog kapitala u Skupštini akcionara „Elektrodistribucije“ Pale.

On je novinarima nakon sjednice Skupštine akcionara rekao da je konstitutivna sjednica novog Nadzornog odbora zakazana za ponedjeljak, 21. decembar, u 9.00 časova na Palama.

Govoreći o razlozima razrješenja Nadzornog odbora, Tegeltija je istakao da „u odluci predlagača o razrješenju Nadzornog odbora ima nekoliko podataka, nešto je vezano za revizorski izvještaj i neke odluke koje Nadzorni odbor nije usvojio u određenom vremenskom periodu kako je bilo planirano“.

„Direktor je imao vrlo pozitivno mišljenje o radu Nadzornog odbora u prethodnih 10 godina i zaista je bilo uspjeha na osnovu onoga što su radili, ali neke stvare nisu dobro završene i većinski vlasnik je donio odluku da razriješi stare članove i imenuje nove članove Nadzornog odbora“, pojasnio je Tegeltija.

On nije govorio o imenima članova novog Nadzornog odbora, ističući da će odluka danas biti potpisana i odmah stupiti na snagu.

Na pitanje da li je razgovarano o smjeni direktora „Elektrodistribucije“ Pale LJubomira Mrde i postavljanja Nenada Nešića, Tegeltija je odgovorio da je danas „Skupština akcionara odradila svoje šta je trebalo i da su dalje stvari na Nadzornom odboru“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare