Tate sa djecom u vrtiću prave poklone za mame

0

FOČA – Vrtić “Čika Jova Zmaj” iz Foče i ove godine je, u susret Danu žena, “zaposlio” tate, koji zajedno sa svojim mališanima i njihovim vaspitačicama ove sedmice u prostorijama vrtića izrađuju zanimljive poklone za mame.

U radnoj i veseloj atmosferi, tate se trude da pokažu kreativnost, pa koristeći papir, karton, pur pjenu, štapiće, salvete i druge materijale prave neobične cvjetove i druge osmomartovske darove.

Boris Miljković, jedan od očeva, kaže da su ovakve radionice višestruko korisne.

“Djeca uživaju, ovo je njima lijepa zabava, korisna za njihov ukupan psihofizički razvoj”, ocijenjuje Miljković.

Direktor vrtića “Čika Jova Zmaj” Slađana Vladičić navodi da se radionice povodom 8. marta organizuju već šestu godinu i da predstavljaju bitnu kariku u saradnje porodice i vrtića.

“Na ovaj način želimo da njegujemo prave porodične vrijednosti. Pažnja majkama se iskazuje svaki dan u godini, ali ovo je taj dan kada naglašavamo važnost i ulogu majke, kao i nježnost koju treba da im svakodnevno poklanjamo”, istakla je Vladičićeva.

Pokloni koji su nastali na radionicama u vrtiću samo su dio osmomartovskog iznenađenja i uvod u veliku priredbu koja će, uz slogan “Majka je majka, najljepša bajka”, biti održana u četvrtak, 7. marta, u Gradskom pozorištu.

Mališani su već dobro uvježbali recitacije, pjesmice, igrokaze i plesove, a u jednoj od tačaka sa djecom će, u čast mama, zaplesati i tate.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments