Takmičenje u igrama na snijegu okupilo veliki broj Sokočana

0

SOKOLAC – Na Sokocu je na današnjem takmičenju u sankanju i spuštanju kliskom učestovalo 36 djece, a pravljenju Snješka Bijelića 10 višečlanih ekipa, a najuspješnijima su uručene nagrade, knjiga za djecu i poklon-paketići, u organizaciji ovdašnje omladinske organizacije.

Dječak Pavle Marković bio je najbolji u spuštanju kliskom, a u pravljenju Snješka Bijelića prvo mjesto je pripalo ekipi „Pleme Rajić“, jednoj od deset prijavljenih, od kojih su svi dobili nagrade.

Predsjednik Omladinske organizacije „Sokolac“ Anja Krsmanović rekla je Srni da su omladinci odlučili da organizuju ovakvu jednodnevnu manifestaciju da bi okupili najmlađe sugrađane da se druže, zabavljaju i takmiče u dječijim igrama na snijegu.

„Bitno je da se djeca druže, zabavljaju i ujedno uče vještinama snalaženja na snježnoj stazi, a nagrade su tek toliko da im uljepšamo dan“, rekla je Krsmanovićeva.

Nagradu za najbolje, zbirku poezije za djecu autora Milanka Borovčanina Romsoka „Lukina knjiga“ obezbijedilo je Planinarsko društvo „Glasinac“, a poklon paketiće sokolačko Udruženje građana „Sveti Vasilije Ostroški“.

Član Upravnog odbora Omladisnke organizacije „Sokolac“ Aleksandar Mimić istakao je da je osnovni cilj organizovanja ovog takmičenja ispunjen i da su kućama oduševljeni otišli i djeca i njihovi roditelji, iako vrijeme za sankanje nije bilo naklonjeno učesnicima, zbog naglog otapanja.

Mimić je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva velikog broja Sokočana na uzvišenju kod Sportske dvorane, koje je poznato kao mjesto okupljanja malih ljubitelja skijanja i sankanja.

Za posjetioce današnjeg takmičenja na Sokocu organizatori su obezbijedili čaj i kuvano vino.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare