Takmičenja djece i roditelja povodom dana porodice

0
Takmičenja djece i roditelja povodom dana porodice

FOČA – Dvočlane ekipe, sastavljene od jednog djeteta i tate ili mame, takmičile su se danas u Gradskoj dvorani u Foči u štafetnom trčanju i u skakanju u vrećama, na zanimljivim igrama koje je povodom Međunarodnog dana porodice – 15. maja, organizovao Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“.

Takmičenje je organizovano pod geslom „Porodica je mjesto gdje počinje život i gdje se ljubav nikad ne završava“.

Dok su djeca starijih grupa trčala sa mamama i tatama, djeca jasličkih grupa, takođe sa svojim roditeljima, crtala su i bojila likovne radove na temu „Moja porodica“ za izložbu koja će biti organizovana za dva dana.

Direktor Vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slađana Vladičić kaže da će centralna manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana porodice biti održana 15. maja u Gradskom pozorištu.

„Naši mališani i učenici Muzičke škole iz Foče predstaviće svoje radove, a dodijeliće se nagrade za prva tri mjesta likovnog konkursa `Moja porodica`, koji je raspisalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske. Nagrade će uručiti minstar Jasna Davidović“, rekla je Vladičićeva.

Ona je naglasila da je, kada je u pitanju rad vrtića, veoma važno da trougao dijete-roditelj-vaspitač dobro funkcioniše.

„Naš vrtić, na sreću, ima veoma dobru saradnju sa roditeljima, što se najbolje manifestuje na našim putovanjima, gdje veliki broj djece putuje sa nama i ostaju od jedne do pet noći. Roditelji su svoje najveće bogatstvo povjerili nama i mi imamo obavezu i dužnost da to opravdamo, što i činimo“, navela je Vladičićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare