Takmičari bez značajnijih rezultata u Biver Kriku

0

Na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju koje je od 2. do 16. februara održano u američkom Biver Kriku učestvovali su i takmičari iz Republike Srpske i BiH.

Pored Paljana Žane Novaković, Marka Rudića i Marka Šljivića, BiH su predstavljali Igor Laikert, Emir Lokmić, Šejla Merdanović i Amira Halilović.

Nažalost, takmičari nisu ostvarili zapažene rezultate. Najbolja BiH skijašica Žana Novaković osvojila je 53. mjesto u veleslalomu, dok slalomsku trku nije završila.

Dvadesetdevetogodišnja članica Skijaškog kluba Jahorina – Pale ostvarila je ukupno vrijeme 2:32.99 minuta, sa više od 13 sekundi zaostatka iza pobjednice Austrijanke Anne Fenninger.

Marko Rudić je bio 79. u veleslalomu, dok slalomsku trku nije završio. Za njega su bile uspješne dvije FIS trke u kojima je osvojio bodove (38. mjesto u veleslalomu i 17. u slalomu). Od Rudića bolji nastup je imao mladi Emir Lokmić, koji je bio 78. kao i Igor Laikert koji je prvu trku završio 46. dok slalom nije uspio završiti. Laikert je nastupao i u Super G i zauzeo 50. poziciju.

Marko Šljivić nije završio svoje trke. Preostale predstavnice Šejla Merdanović i Amira Halilović nisu uspjele završiti prvu, odnosno drugu utrku.

Brane Pećanac posjetio takmičare

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Čikagu Brane Pećanac boravio je u gradu Denveru, država Kolorado gdje se susreo sa skijaškom reprezentacijom Bosne i Hercegovine, koja je učestvovala na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u periodu od 2-16. februara 2015. godine, i našim državljanima koji žive u Denveru.

Tokom susreta sa rukovodstvom i takmičarima reprezentacije BiH generalni konzul Pećanac zaželio im je sreću i uspjeh u takmičenjima i da se bez povreda vrate svojim domovima i poručio da dostojno predstavljaju BiH na prvenstvu. Tom prilikom uručio je simbolične poklone koje je pripremio Generalni konzulat uz pomoć vlasnika firme „City Fresh Market“ Dragana Kovačevića. Rukovodstvo skijaške reprezentacije BiH i takmičari su se srdačno zahvalili na posjeti i poklonima, kao i na pažnji koja im je ukazana, te obećali da če učiti sve da dostojno i dostojanstveno predstave Bosnu i Hercegovinu na ovom Svjetskom prvenstvu.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/svjetsko-prvenstvo-alpsko-skijanje-feb-2015/] width=[54] height=[54] title=[Takmičari bez značajnijih rezultata u Biver Kriku] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Foto: V.M.)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare