SzDS za osnivanje Turističke organizacije Pale

0

Savez za demokratsku Srpsku je danas u Palama predstavio dio predizbornog programa za Lokalne izbore 2012.

Nosilac liste SzDS-a za odbornika Ivan Šarac je istakao značaj turizma i ekologije za opštinu Pale.

„Mi želimo da formiramo posebnu Turističku organizaciju opštine Pale, koja će se brinuti o turizmu iz razloga što se 85% priče o turizmu Grada Istočno Sarajevo odvija u opštini Pale. Borićemo se i na ekološkom planu, kako bi se Pale i Jahorina bolje uredili. Pozdravljamo šta je do sada urađeno, ali mi mislimo da se mora mnogo bolje i jače nastaviti kako bi se sve dovelo na pravi nivo.

Jedna od bitnih stavki je i postavljanje informativnog turističkog pulta na kojem bi se mogle dobiti sve potrebne informacije o turističkoj ponudi“, izjavio je Ivan Šarac.

„Olimpijska pahuljica govori da smo mi olimpijski grad i da imamo olimpijsku planinu, ali ne govori o našoj turističkoj budućnosti. Budućnost Jahorine može biti svijetla ako se svi zajedno potrudimo da joj vratimo stari sjaj. Turistička budućnost Pala leži u tome da mi treba da imamo svoju turističku organizaciju koja bi napravila turistički proizvod i ljeti i zimi.

U takvu organizaciju moramo dovesti stručne i sposobne ljude, kako bi osmislili kvalitetan turistički proizvod. Gondola Pale – Jahorina treba da dovede turiste, ali mi moramo da uradimo mnogo da cijele Pale budu mnogo zanimljivije za turiste.

Budućnost je i u vrhunskom sportu, pa tako Jahorina mora da uradi mnogo da dovede svjetsku trku, sa kojom će doći sponzori i ljudi iz svijeta biznisa. Na taj nači treba spojiti vrhunski sport i dobro organizovan turizam koji će otvoriti nova radna mjesta“, izjavio je kandidat za odbornika SO Pale Zoran Žuža.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare